Over ons

Het team achter Equi-C

Achter Equi-C staan Maaike Oost en Johan Schuckink Kool. Samen met de paarden Tuffy en Jinx staan zij in voor de coachingsessies.

Maaike heeft jaren ervaring als coach voor o.a. het VDAB, en werkt al sinds haar jeugd met paarden. Toen Maaike in aanraking kwam met 'Natural Horsemanship', viel haar frank. Deze methode om paarden te trainen, heeft niet alleen haar paarden, maar vooral ook de trainers veel geleerd!
De manier waarop haar paarden feedback gaven, leerde Maaike heel veel over haar eigen houding en gedrag. De veranderingen bij haarzelf brachten haar op het idee de capaciteiten van de paarden ook voor anderen in te zetten. Na de nodige studies en ervaringen met vrijwilligers vond zij het tijd om de theorie nu in de praktijk te gaan brengen.

Johan is een ervaren therapeut. Hij is gepokt en gemazeld in het bedrijfsleven, en heeft bij diverse bedrijven managementfuncties bekleed. Een belangrijk onderdeel van zijn werk bestond daar uit coachen en het begeleiden van veranderingstrajecten. Ook Johan kwam in aanraking met Natural Horsemanship, en was direct overtuigd van de mogelijkheden die dit biedt op het gebied van coaching van mensen.